Teràpia de Grup

Teràpia de Grup

A BALMA oferim, com a recurs terapèutic, i amb un format de treball continuat, un espai grupal. Per tant, ja no parlem de la relació pacient-terapeuta, sinó que estem parlant de poder reunir a un grup de gent, generalment, amb un objectiu comú i per tant amb una identitat.

El treball de grup permet fer un treball continuat d’exploració, comprensió de la pròpia realitat interna i d’autoconeixement.

El grup ajuda a desencallar processos que bloquegen i invaliden la capacitat de pensar i anar endavant.

Ajuda a ampliar la relació terapèutica amb tots i cadascun dels membres del grup. Posar en paraules allò que en el grup podrà ser pensat per un i pel grup terapèutic.

La freqüència sol ser setmanal o quinzenal i la duració es determina en cada cas. Les sessions solen ser de 90 minuts.

S’inicien unes primeres trobades individuals on s’avalua i es valora la idoneïtat d’inclusió en un grup terapèutic. Els objectius solen ser comuns i poden ser molt variats:

A cada grup hi ha un terapeuta i un observador. La nostra feina és la de conduir el grup perquè cada membre, sense cap guió, pugui anar expressant el que sent durant les sessions. No hi ha torns de paraules, ni obligació a parlar. Les participacions són totalment voluntàries.

Cada membre va fent la seva evolució dins del grup, i al llarg de la duració de la teràpia grupal, es poden fer sessions individuals.

Reserves

Feu click al botó per DEMANAR UNA CITA

Demana Cita