Teràpia Infantil
El joc és per excel·lència el mirador a través del qual es pot observar el món intern dels nens i nenes. A través del joc l’infant aprèn a fer i a ser.
Amb el joc, el nen o nena projecta el seu món intern, les seves emocions, pors, conflictes… i això l’ajuda a prendre distància i a poder processar i elaborar els conflictes.
La figura del terapeuta es presenta com una guia per acompanyar el joc i, sense dirigir, sempre amb molta cura i respecte, s’encarrega d’anar donant significat a tot el que va passant, ajudant, d’aquesta manera, a simbolitzar.
Treballem també amb Test gràfics projectius. Ho fem a través de dibuixos que els hi demanem fer als nens i nenes. Són activitats més dirigides, però que ens ajuden molt a poder explorar una vegada més el món intern del/la menor i així poder-los ajudar a donar sentit a les seves emocions.
Si decideixes rebre més informació o tens algun dubte, pots trucar-nos sense cap mena de compromís.
Oferim també atenció online.
Quan treballem amb nens i nenes, iniciem sempre la relació terapèutica amb una entrevista amb els pares i mares o cuidadors (a poder ser, sense l’infant).
En els casos de famílies monomarental, homoparentals o de famílies enllaçades (famílies unides amb fills biològics i/o adoptius, fills/es d’altres relacions), es poden fer les trobades tots junts o per separat.
A continuació un altre dia, fem una sessió amb el nen o nena per conèixer-nos. I habitualment, tornem a fer una altra trobada, en un altre dia i hora amb els pares, mares o cuidadors per acabar de recollir tota la informació sobre la història evolutiva del/la menor i poder explicar quin plantejament fem per poder atendre al nen o nena.
Les sessions amb els pares, mares o cuidadors, solen durar 1 hora. Les sessions amb els infants són de 45 minuts.
Al llarg del tractament, els pares, mares o cuidadors, sempre poden sol·licitar una trobada, per si tenen dubtes o volen traslladar-nos alguna cosa que ha passat. No obstant i així, en cas de no tenir cap dubte, igualment, des de BALMA, farem entrevistes de seguiment amb la família de forma periòdica.
Quan treballem amb infants, utilitzem el joc com a eina terapèutica d’observació i exploració principal.
Cada nen/a tindrà la seva capsa de joc, personal i intransferible, on hi anirem guardant allò que va elaborant.